BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, September 10, 2011

Bengkokafm Jiwa Anak Watan Daerah Pitas

Salam sejahtera dan salam ceria..
              Agak lama juga blog yang tak seindah wajah ini berkubur dan tak terisi dengan pengisian-pengisian terbaru lantaran kesibukkan yang menerbitkan rasa kemalasan dalam diri dan kini ku gagahi juga jari jemari ini untuk menaip huruf demi huruf untuk menerbitkan ayat-ayat untuk mengisi ruang kosong di dada blog ini sebagai update yang terbaru dan kali ini tetap berkisar berkenaan radio online Bengkokafm. Tujuan tetap pada landasan yang asal untuk memberi informasi tunjang berkenaan kewujudan Bengkokafm.

RADIO ONLINE BENGKOKAFM
         Bengkokafm telah dibangunkan pada 1hb.Sept.2010 tercetus idea dari 3 orang admin iaitu 911            ( Mohd.Noor Ag.Yahya),MKA (Mohd.Khairul Abdullah) dan AKU (Abdul Rashid Tianok) dan di bawah naungan Penasihat Bengkokafm  Dk Stungkul (Abd.Kahar Ag.Yahya) setelah memikirkan perlunya ada radio online sendiri untuk warga daerah Pitas. Keperluan ini dilihat untuk tujuan pemangkin kepada generasi muda dan pertengahan di daerah Pitas sendiri yang kini sebahagian besar telah pun celik IT untuk terus maju kehadapan seiring dengan kemajuan pembangunan era globalisasi melalui ruang internet juga sebagai wadah hiburan dan interaksi kepada warga Pitas khasnya dan semua pengguna umumnya. Bengkokafm juga dibangunkan bertujuan untuk mengetengah dan memperkenalkan daerah Pitas itu sendiri kepada dunia luar yang mengetahui bahawa daerah Pitas adalah antara daerah termundur di Malaysia. Dengan adanya radio online Bengkokafm ini warga luar dapat menilai sendiri bahawa daerah Pitas bukan lagi dalam status daerah termundur di Malaysia. Nama radio online Bengkokafm ini telah diilhamkan oleh Jun Irnanis (Junaidah Sh.Endun) diadaptasi dari nama Bengkoka iaitu panggilan lain untuk jajahan daerah Pitas. Selain dari DJ AKU,DJ Khai dan DJ 9..DJ yang terawal sekali yang menyertai Bengkokafm ialah DJ Rush (S.Rushdy Pallatu)
            Untuk pengetahuan semua..selain dari radio online Bengkokafm yang terdapat di Pitas, satu lagi radio online yang paling utama yang berpengkalan di sini ialah Utarafm yang diterajui oleh salah seorang anak watan daerah Pitas juga iaitu DJ Rumputt (Mohd.Jasni Ahmad Shukri) yang mana Utarafm juga merupakan antara salah satu  radio online peneraju dan yang terawal di negeri Sabah.